Ressourcer

NB: Er du interesseret i at opstille et meteorkamera, anbefales det at kontakte Anton Norup Sørensen, e mail: anton.norup (snabel-a) gmail.com, frem for at prøve at følge nedenstående dokumentation, som kan være forældet og ufuldstændig.

Oversigt:

Data-arkiv

Nedenstående dataarkiver indeholder de billeddata som webstedets præsentationer er baserede på. Data opdateres automatisk når der registreres nye stjerneskud. Der kan også være nogle falske alarmer blandt de nyeste data - disse vil blive fjernet manuelt.

Dokumentation

Installations-guide og brugervejledning for linux-server og programmer til meteorkameraerne. Hent!

Programmer

Her ligger diverse python rutiner, der kan være nyttige i undersøgelsen af data. Dokumentation er så vidt muligt inkluderet i rutinerne.

Her er kildeteksten til det modificerede webcam program fra Xawtv. Der er også en readme.txt instruktion på engelsk, men ellers se ovenstående dokumentation.

Dette arkiv indeholder en passende skabelon for et hjemme-katalog for meteor-kamera programmet.

Koordinat-data

Disse data bruges til at finde altitude og azimuth for hvert punkt i billederne. Dataene er baseret på placeringen af kendte stjerner. Ved hjælp af python proceduren coordfit() oversættes positionerne til en parameter-fil, og ved hjælp af denne fil kan rutinen xy2altaz() oversætte billedkoordinater til en position på himmelen. Begge rutiner er en del af allskycoord.py

Vær opmærksom på at anvende en .dat fil som er gældende for observations-tidspunktet, da nogle kameraer ind imellem har ændret orientering.

.dat-filer

Her er nogle parameter filer. Det er dog lettere at være sikker på at de rette parametre anvendes, hvis man selv laver filerne ud fra .dat filerne.

.par filer